Kemencés Vendégház

                      

Menü
 
FACEBOOK

 https://www.facebook.com/#!/pages/KEMENC%C3%89S-%C3%A9s-NAPSUG%C3%81R-Vend%C3%A9gh%C3%A1zak/266680523374835

 
Idő
 
Kapcsolódó linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

mystat 

 
 • Golopról
 •                                Golop falu:

  • Golop Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 45 km-re található a Szerencs-patak völgytorkolatában,a Somos-hegy lábánál.Ez a 700 lelkes kis település a Zempléni-hegységben a csend és a nyugalom különleges harmoniájával várja Önöket!

  Golop a tokajhegyaljai történelmi borvidékhez tartozik, amely 2002-től a Világörökség része !

  Levegője tiszta, fekvése szemet gyönyörködtető, bármely pontjáról csodás hegyvidéki panoráma tárul elénk.

  Nyugodt pihenést és gazdag kirándulási lehetőségeket nyújt az idelátogatóknak.

   

  Golop története:
   
  Az egykori Abaúj és Zemplén vármegyék határán található Golop, melynek  első írásos emléke 1255-ből származik. Ekkor már említik IV. Béla adománylevelében. 
   
  A község neve az idők folyamán többször változott, volt Kulup, Gulup, Galop, majd Golop.
   
   Az 1330-as években már temploma is állt.
   
  A Golophy család ősi fészkeként nyilvántartott település 1356-ban az egri káptalan birtoka volt. A török időkben elpusztult, felégették, majd újra benépesült.
   
  A XVIII. század második felében a Vay és Vécsey családok uralták. A XIX. század elején Vay Sándornak volt itt nagyobb birtoka, két kastéllyal, gyönyörű kastélyparkkal. 
   
   Golopot jelenleg közel 700-an lakják.
   
   
   
  Golop látnivalói:
   
  VAY-KASTÉLYOK
   
  Ó-Kastély
   A Golopi Gáspár vármegyei alispán által épített reneszánsz stílusú kastély, a már szinte szabályosnak nevezhető alaprajzú elrendezésével, 1590 körül épült meg, mint nemesi lakóhely. Nemrég magánkézbe került, felújítása megtörtént, nem látogatható.
   
   
  Új-Kastély
   A különálló, hosszan elnyúló földszintes új kastélyt 1820-ban Vay Miklós építtette klasszicista stílusban, jelenleg felújítás alatt van.
   

   

  A kastélyegyüttest gyönyörű őspark övezi, évszázados tiszafákkal, tölgyekkel és platánfákkal. A parkban számos növény és faritkaság is megtalálható.
   
   
  Római Katolikus templom
   
  Református templom
   
  Somos-hegy
   
   A golopiak hegye, a Somos-hegy egykoron vulkán volt. Magassága 284 m. Kellemes sétaút vezet fel a tetejére, ahol a Nagykőről csodálatos panoráma nyílik a Mád-Tállyai borvidékre. Nevét valószínüleg a a hegyen elterjedt somnövényről kapta. A húsos som erdei gyümölcsfajta, mely nyersen is fogyasztható, de lekvár, szörp, bor, de még pálinka is főzhető belőle.
   
  Kossuth utcai pincesor
   
  A Somost és a környező hegyek vulkanikus talajszerkezetű lejtőit szőlőültetvények borítják. Az itt szüretelt szőlőből készült borok a tokaji borok becsével és értékével bírnak. 
   
  Rákóczi-pince
   
  A Somos-hegy oldalától indul és a szerencsi Várban végződik ez a kb. 15-20 km hosszú pince, amelyben Rákóczi idejében lovaskocsival is közlekedtek. Bejárata félig beomlott, nem látogatható.   
   
   
   
   
  Szeretettel várjuk Önöket: Éva és János !
   
  Golop
   
  Számláló
  Indulás: 2007-06-12
   
  Tartalom

  Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Azt mondják, hogy amikor egy fõnix meghal, a hamvaiból egy sokkal szebb, sokkal erõsebb madár születik…    *****    Fantasztikus nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándékot.Várlak az oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    #forpony#forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony    *****    INGYENES Asztrológiai OKTATÁS, Horoszkóp elemzési gyakorlatokkal!    *****    Tudjátok, milyen a réti tüzijáték? Nem? Akkor gyertek el Mályvához és Pipitérhez a Mesetárba!