Kemencés Vendégház

                      

Menü
 
FACEBOOK

 https://www.facebook.com/#!/pages/KEMENC%C3%89S-%C3%A9s-NAPSUG%C3%81R-Vend%C3%A9gh%C3%A1zak/266680523374835

 
Idő
 
Kapcsolódó linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

mystat 

 
 • Golopról
 •                                Golop falu:

  • Golop Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 45 km-re található a Szerencs-patak völgytorkolatában,a Somos-hegy lábánál.Ez a 700 lelkes kis település a Zempléni-hegységben a csend és a nyugalom különleges harmoniájával várja Önöket!

  Golop a tokajhegyaljai történelmi borvidékhez tartozik, amely 2002-től a Világörökség része !

  Levegője tiszta, fekvése szemet gyönyörködtető, bármely pontjáról csodás hegyvidéki panoráma tárul elénk.

  Nyugodt pihenést és gazdag kirándulási lehetőségeket nyújt az idelátogatóknak.

   

  Golop története:
   
  Az egykori Abaúj és Zemplén vármegyék határán található Golop, melynek  első írásos emléke 1255-ből származik. Ekkor már említik IV. Béla adománylevelében. 
   
  A község neve az idők folyamán többször változott, volt Kulup, Gulup, Galop, majd Golop.
   
   Az 1330-as években már temploma is állt.
   
  A Golophy család ősi fészkeként nyilvántartott település 1356-ban az egri káptalan birtoka volt. A török időkben elpusztult, felégették, majd újra benépesült.
   
  A XVIII. század második felében a Vay és Vécsey családok uralták. A XIX. század elején Vay Sándornak volt itt nagyobb birtoka, két kastéllyal, gyönyörű kastélyparkkal. 
   
   Golopot jelenleg közel 700-an lakják.
   
   
   
  Golop látnivalói:
   
  VAY-KASTÉLYOK
   
  Ó-Kastély
   A Golopi Gáspár vármegyei alispán által épített reneszánsz stílusú kastély, a már szinte szabályosnak nevezhető alaprajzú elrendezésével, 1590 körül épült meg, mint nemesi lakóhely. Nemrég magánkézbe került, felújítása megtörtént, nem látogatható.
   
   
  Új-Kastély
   A különálló, hosszan elnyúló földszintes új kastélyt 1820-ban Vay Miklós építtette klasszicista stílusban, jelenleg felújítás alatt van.
   

   

  A kastélyegyüttest gyönyörű őspark övezi, évszázados tiszafákkal, tölgyekkel és platánfákkal. A parkban számos növény és faritkaság is megtalálható.
   
   
  Római Katolikus templom
   
  Református templom
   
  Somos-hegy
   
   A golopiak hegye, a Somos-hegy egykoron vulkán volt. Magassága 284 m. Kellemes sétaút vezet fel a tetejére, ahol a Nagykőről csodálatos panoráma nyílik a Mád-Tállyai borvidékre. Nevét valószínüleg a a hegyen elterjedt somnövényről kapta. A húsos som erdei gyümölcsfajta, mely nyersen is fogyasztható, de lekvár, szörp, bor, de még pálinka is főzhető belőle.
   
  Kossuth utcai pincesor
   
  A Somost és a környező hegyek vulkanikus talajszerkezetű lejtőit szőlőültetvények borítják. Az itt szüretelt szőlőből készült borok a tokaji borok becsével és értékével bírnak. 
   
  Rákóczi-pince
   
  A Somos-hegy oldalától indul és a szerencsi Várban végződik ez a kb. 15-20 km hosszú pince, amelyben Rákóczi idejében lovaskocsival is közlekedtek. Bejárata félig beomlott, nem látogatható.   
   
   
   
   
  Szeretettel várjuk Önöket: Éva és János !
   
  Golop
   
  Számláló
  Indulás: 2007-06-12
   
  Tartalom

  Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!